_____________

L'Assemblea Castelló d'Empúries Decideix, nascuda de la iniciativa popular castellonina, organitzà la consulta sobre la independència de Catalunya el 25 d'abril del 2010.

castellodecideix@gmail.com

MINUT A MINUT.


9:00h. Acabem d'obrir els dos col·legis (Centre Cívic, Plaça dels Homes), ja tenim els primers vots!!!

10:30 Ja han començat les actuacions a la porta dels col·legis. Ara al Centre Cívic Genís Mayola i Aran Wondy rimant a la Plaça dels Homes.
12:30h. Ja han arribat els observadors internacionals, 2 són bretons, 1 mallorquí i 1 valencià. Han fet la visita al col·legi de la Plaça dels Homes i ara estan anant cap a Empuriabrava.
Han quedat gratament sorpresos de l'organització de la consulta des de la societat civil.

13:10h. Actuacions: A la Plaça dels Homes, ha acabat la Cobla Empordanesa, ara hi ha la percussió dels Senyors del Foc.
16:00h. Al camp de futbol d'Empuriabrava, els Esplais desplegaran una pancarta de suport a les consultes.
17:15h Ara al Centre Cívic està actuant "I mais de foudatz ni i a de sen" música medieval. A 2/4 la Colla Gegantera de Castelló d'Empúries actuarà a la Plaça dels Homes.
18:30h. Ara al Centre Cívic, jam sessió a càrrec d'Irun, Rafa Carbonell, Carles Ribot i Xavi Mesa. A la Plaça dels Homes està tocant Rumy Hits... Fins les 8 del vespre!!!
20:30h. Resultat provisional participació 12,53%. 1.269 vots.




1.260 gràcies!!!
22:00h. Resultats definitius: Participació 1.260 (12,44%), Sí 1.133 (89,99%), No 94 (7,47%), Blanc 32 (2,54%), Nul 1 (0,08%)

ELS PETS. Acte central de l'Alt Empordà Decideix. 23 d'abril, Sala Polivalent de Castelló d'Empúries.

CARTA ENVIADA DES DE L'ALCALDIA A TOTES LES LLARS DEL MUNICIPI.



ACTES DISSABTE 17 D'ABRIL


La plataforma Castelló Decideix en col·laboració amb la llar del jubilat del municipi, aquest dissabte al matí va organitzar una matinal de bitlles catalanes amb l’objectiu de promocionar aquest esport entre els castellonins. La convocatòria va ser tot un èxit, ja que fins al camp del pàrking del Passeig de les Oques s’hi va acostar gent de totes les edats per provar al menys una vegada llançar els bitllots i comprovar el grau de dificultat d’aquest joc. Com que aquesta activitat va tenir tan bona acollida, des de la llar del jubilat s’ha decidit repetir l’experiència en el marc de la Fira de la Farina, el Blat i el Pa, de finals del mes de maig, però, en aquesta ocasió el camp que es prepararà és el del pàrking de l´ecomuseu farinera.
Dissabte a la tarda els actes de la plataforma van continuar a la placeta de la biblioteca amb una xocolatada popular acompanyada de l’actuació de jazz de la cantant Glòria Sutreras. A continuació a l’interior de la capella del convent de Santa Clara es va realitzar una conferència sota el títol “El full de ruta de la independència” amb la intervenció de Carles Bonaventura i Enric Canela, que va aprofitar per presentar el vídeo “Creuem el pont”, relacionat amb la manifestació del proper 8 de maig a Ginebra. Aquest acte també va acabar amb música, concretament amb l’actuació d’Oriol Foll que va presentar el seu nou disc “Foc”.

CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA. Guia ràpida.



CRIDA DE VOLUNTARIS.

                                                                              

MATINAL DE BITLLES CATALANES, Nou pàrquing del Passeig de les Oques. 17 d'abril. 11 a 13h.



CONFERÈNCIA. El dret civil català. Sala Gòtica dijous 15 d'abril 20:00h.

                                                                                                                    

CONFERÈNCIA. El dret civil català. Sala Gòtica dijous 15 d'abril 20:00h.



VOTAR, respostes a totes les preguntes.


Qui pot votar
Tothom que el dia 25 d'abril hagi complert 16 anys i que estigui empadronat a Castelló d'Empúries.

Què cal presentar per votar
El document d’identitat "DNI" (o passaport o carnet de conduir) o, en el seu cas, la targeta de residència (NIE) i el certificat d'inscripció al registre comunitari (NIE).
Si l’adreça que consta en aquests documents és de Castelló d'Empúries, podràs votar sense cap més requisit. Però si en els documents anteriors hi consta una residència de fora de Castelló d'Empúries, per poder votar caldrà presentar també un certificat d’empadronament.

On es pot votar
Al Centre Cívic d'Empuriabrava i a la Plaça dels Homes del centre històric.
Això sí, els castellonins podrem anar a votar al col·legi electoral que vulguem, a diferència de les eleccions oficials. Cal tenir present, però, que un sistema informàtic creat especialment per a l’ocasió garantirà que ningú pugui votar dos cops.

Quin dia es vota a Castelló d'Empúries
El 25 d’abril.
Aquest mateix dia, la consulta també es farà a més de 200 municipis d’arreu de la nació catalana. Alguns prou importants com Figueres, Reus, Olot, Girona o Castelló d'Empúries.

Vot anticipat
En cas que el dia 25 d’abril no pugueu anar a votar, durant els 15 dies anteriors es podrà exercir el vot anticipat.
Es podrà fer cada dia, des del 12 d’abril fins al 24 d’abril, de les 19 h a les 21 h. a l'antiga llibreria Casamitjana del centre històric (davant de l'hotel Canet).

Per a fer el vot anticipat, caldrà dur els mateixos documents que faran falta el dia de la consulta: el DNI (o passaport o carnet de conduir) o, en el seu cas, la targeta de residència (NIE) i el certificat d'inscripció al registre comunitari (NIE).
Si l’adreça que consta en aquests documents és de Castelló d'Empúries, podràs votar sense cap més requisit. Però si en els documents anteriors hi consta una residència de fora de Castelló d'Empúries, per poder votar caldrà presentar també un certificat d’empadronament.

A més, es posarà a disposició un servei de recollida del vot a domicili per aquelles persones que tinguin dificultats per a desplaçar-se fins a un col·legi electoral. Podran sol·licitar aquest servei al telèfon 665 664 943 a partir del dia 12 d’abril.
També es passarà per la residència d’avis, considerant que les persones que hi ha allotjades no es troben en disposició d’acudir als col·legis electorals per a exercir el seu dret de vot.
Recordem, però, que aquests serveis d’urna a domicili és un servei exclusiu per a persones en dificultat. En principi, qui vulgui exercir el vot anticipadament, ha d’anar al local habilitat a l'efecte.

La pregunta
"Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?"

Les paperetes
Als col·legis electorals, quan aneu a votar, podreu escollir entre les tres paperetes possibles: una amb la resposta "SÍ", una amb la resposta "NO" i una en blanc.

NOTA DE PREMSA

Quan falten 15 dies per a la celebració de la consulta popular, la plataforma ciutadana Castelló Decideix ha ofert un cap de setmana farcit d’activitats per a tots els gustos. Divendres al vespre l’historiador Enric Pujol va fer una conferència sobre l’independentisme a Catalunya, que va comptar amb un nombrós públic a la Sala gòtica de la vila. Pujol va fer un ràpid recorregut per 700 anys d’història del nostre país assenyalant aquells moments en què la societat catalana va lluitar per tenir un estat propi. Un cop acabada la conferència hi va haver el concert del cantautor Cesk Freixas, que va anar acompanyat d’un piscolabis.

El dissabte, com a molts altres indrets del país, la plataforma va instal·lar una pantalla gegant a la Sala municipal per seguir la retransmissió del partit Madrid-Barça. El clàssic va aixecar molta expectació entre els castellonins i la sala es va omplir de gom a gom. Per fer més ambient, la plataforma oferia servei de bar i qui ho va voler va poder sopar carn a la brasa i participar a la porra. El final de festa va ser a càrrec del discjòquei castelloní Decideix.

El diumenge a la tarda la plataforma va portar El Mostafa El Kaderi, president d’Iniciativa Sociocultural dels Marroquins Actius a Catalunya, al centre Islàmic d´Empuriabrava, on va fer una xerrada a la comunitat islàmica de Castelló d’Empúries i els va explicar que el proper 25 d’abril poden anar a les urnes a votar.

Tots els actes van anar acompanyats del vot anticipat, i hi va haver una gran participació.

VOT ANTICIPAT. 9, 10 i 11 d'abril.



Aquest cap de setmana podràs votar a:

Sala Gòtica 9 d'abril de 9 a 11 h, del vespre.
Sala Municipal 10 d'abril a la retransmissió del Madrid - Barça.
Mesquita d'Empuriabrava 11 d'abril de 18 a 20h. 

Tu decideixes!!!

VOT ANTICIPAT. Setmana Santa.




Aquest cap de setmana podreu decidir sobre la Independència del nostre país a:

-  Divendres 2 d'11h. a 14h. a la Macro-Fira Mercat Artesanal d'Empuriabrava (Passeig Marítim). 

- Dilluns 5 Homenatge a la Vellesa. 
A les 12h. a la Basílica. 
A les 13h. a la Sala Polivalent.   
A les 17h. a la Sala Polivalent.